۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۷:۳۹

مونسان در نشست با فعالان صنایع دستی کشور؛

انجمن های حرفه ای ملی و استانی صنایع دستی شکل بگیرد

انجمن های حرفه ای ملی و استانی صنایع دستی شکل بگیرد

وزیر میراث‌فرهنگی گفت: یکی از ضعف‌های عمده‌ صنایع‌دستی، نبود یک انجمن ملی یا منطقه‌ای است، باید این اتفاق در صنایع‌دستی رخ دهد و هر چه زودتر انجمن‌های حرفه‌ای استانی و ملی شکل گیرد.

به‌گزارش خبرگزاری مهر، علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی در جلسه نشست تشکل‌های فعال صنایع‌دستی که یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، با حضور معاون صنایع‌دستی و سرپرست معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سالن فجر برگزار شد، گفت: امیدواریم کسب‌وکارها در این شرایط سخت رونق پیدا کند، چندی است که در حوزه گردشگری شورای هماهنگی را تشکیل دادیم. علاقه‌مند بودم تا به شکل مستقیم درخصوص فعالیت و مشکلات فعالان این حوزه را بشنوم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: تشکل‌های گردشگری نظرات متفاوتی داشتند، اما این شورا موجب ایجاد هماهنگی و هم سویی بهتر میان فعالان این حوزه شد و توانستیم نظرات و مشکلات آن‌ها را از نزدیک بشنویم و برای رفع آن اقدام کنیم.

وی بیان کرد: با یکی از تشکل‌های گردشگری به یکی از بازارهای هدف خود به کشور عمان رفتیم و این سفر بسیار موفقیت‌آمیز بود و موجب شد آمارهای ورودی گردشگران عمان به کشور تا سه برابر به دلیل اقدامات خوبی که مانند لغو روادید انجام دادیم، افزایش پیدا کند، برگزاری نشست‌های رو در رو در عمان توسط فعالان حوزه گردشگری اجرا شد. این تجربه باعث شد تا این موضوع را با یکی از فعالان دیگر گردشگری در چین برگزار کنیم در این زمینه نیز موفق عمل کردیم که موجب افزایش آمار گردشگران چینی شد، متأسفانه با موضوع کرونا این امر متوقف شد.

مونسان افزود: همگرایی خوبی در این جلسات میان وزارتخانه و بخش خصوصی ایجاد شده است و به شکل مرتب و ماهی یک بار این جلسات برگزار می‌شود.

وی تأکید کرد: انجمن حرفه‌ای ملی باید شکل بگیرد و معاون صنایع‌دستی و سرپرست معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای تشکیل هر چه زودتر این انجمن اقدام کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: تشکیل این انجمن موضوع مهمی است و طی یک ماه آینده باید انجام شود تا انسجام خوبی در حوزه صنایع‌دستی اتفاق بیفتد و بتوانیم مشکلات آن‌ها را بشنویم و رفع کنیم، همچنین اقدامات خود را برای این حوزه مطرح کنیم. این جلسات از این به بعد ماهی یک بار برگزار می‌شود و ادامه پیدا خواهد کرد.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط پیش آمده معلوم نیست تا چه زمانی ویروس کرونا وجود دارد به این دلیل باید در گام نخست در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی بر روی بازار داخلی تمرکز کنیم.

مونسان از برگزاری جشنواره ملی صنایع‌دستی پس از ایام کرونا توسط معاونت صنایع‌دستی خبر داد و افزود: اگر لازم باشد برای حمایت از هنرمندان، جشنواره‌های صنایع‌دستی زیادی را با فواصل زمانی کم برگزار می‌کنیم تا دوباره شاهد رونق فروش محصولات صنایع‌دستی باشیم.

وی درباره معاف مالیاتی هنرمندان صنایع‌دستی گفت: در سال ۹۹ معافیت مالیاتی برای هنرمندان صنایع‌دستی همانند سال گذشته ادامه دارد.
در این نشست پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور افزود: روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹ متأسفانه در معبد هندوها در شهر بندرعباس آتش‌سوزی اتفاق افتاد و ۲۱ غرفه صنایع‌دستی ما دچار حریق شد این اتفاق ناخوشایند و ناراحت کننده بود از همان ابتدا وقوع حادثه با تأکید مونسان پیگیری‌ها را شروع کردیم و امیدوار هستیم که بتوانیم هر چه زودتر به جامعه هنرمندانی که بیشتر آن‌ها از بانوان توانمند استان هرمزگان بودند و درگیر این مسئله هستند، کمک کنیم.

وی افزود: نخستین جلسه از سلسله نشست‌هایی است که با تأکید دکتر مونسان با فعالان حوزه صنایع‌دستی برگزار شد و درباره آثار اقتصادی کرونا در حوزه صنایع‌دستی بحث و گفت‌وگو شد.

محمودیان تصریح کرد: یکی از بندهای مشخص در خصوص شرح وظایف معاونت صنایع‌دستی که وزیر به این معاونت ابلاغ کرده است، بحث نهادسازی در سطح ملی است که به‌صورت مشخص از مطالبات مونسان است. در همین راستا نامه‌ای را به تمام استان‌ها ارسال و از آن‌ها درخواست کردیم با توجه به ظرفیت‌های قانونی که در این حوزه وجود دارد و با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها و مقررات بالادستی نظیر بند چ ماده چهار قانون حمایت از هنرمندان و صنعتگران صنایع‌دستی مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، فرهنگ‌سازی، بسترسازی و تمهیدات لازم را برای اجرای هرچه زودتر شکل‌گیری نهادهای ملی ابتدا در سطح استانی و ملی بیندیشیم و این کار را به‌عنوان یکی از شاخص‌های عملکردی معاونت صنایع‌دستی استانی در نظر گرفتیم، امیدوار هستیم که در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد نهادهای ملی قوی در حوزه صنایع‌دستی کشور باشیم.»

آمادگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای مطرح کردن مشکلات صادراتی هنرمندان صنایع‌دستی در وزارت امور خارجه

ساسان تاجگردون سرپرست معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رویکرد وزارت امور خارجه صادرات کالاهای ایرانی است و هر دو هفته یک‌بار در روزهای دوشنبه به ریاست غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه درباره بررسی مشکلات حوزه صادراتی وزارتخانه‌ها تشکیل جلسه می‌دهد ما نیز آمادگی داریم تا در این جلسات مشکلات هنرمندان و فعالان صنایع‌دستی را مطرح کنیم.

در ادامه فعالان حوزه صنایع‌دستی درباره مشکلات خود در حوزه بیمه صنایع‌دستی، مالیات، صادرات صنایع‌دستی، مواد اولیه، تولید و فروش مطرح و راهکارهای خود را برای رونق و رفع مشکلات به وجود آمده ناشی از ویروس کرونا ارائه کردند.

کد خبر 4927787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha